Saturday, August 29, 2009

*UPDATED*

assalamualaikum..
dah masuk bulan posa pon..
ari ni dah cukup seminggu kita berpuasa..

alhamdulilah 1st day posa aku dapat berbuka posa ngan sahur kat rumah..
walaupun still tak cukup korum sbb ayin dah balik ke kolej dia but still puas hati la..
1st day buka posa makan masak lemak ketam kat rumah pulak tu..nikmat sungguh..
nikmatnya berakhir bila balik usm..huhu

minggu ni sangatlah pack..duk rumah relax sgt smpai2 cni kerja menimbun-nimbun menunggu..baik tak heart attack ja..hoho lebih2 pulak description nye..
sampai cni dah la kul 4 pg sedangkan kul 9 pg ada kelas..dah memang diri sendiri yang nak kan balik bas malam sbbnya nak berbukak posa jugak kat rumah..
malamnya sibuk dengan interview utk kemasukan baru MSFT(MEDICAL STUDENT FACILITATOR TEAM)..2 mlm berturut2..1st night tu aku try la jadi penginterview nye(sesi 1st je)..terbukti aku takda bakat hahahha gila pening duk dalam bilik tu..lagipun aku tak pndai pilih pun..ikut aku semua ok je,sesuai je nak jadi ahli hoho tapi nak wat camna ada limitation kan..so the 2nd night mmg aku urus pendaftaran je la..tak jenguk dah bilik interview..hihi *Fobia*

then the 3rd night g clerk patient..ye tetiba lak minggu ni aku present case..takda org paksa pun sebenarnya..hari ahad tu ady approach tanya nak tak present case minggu ni..sbb dia kata doktor minggu ni baik hihi nampak sangat memilih doktor tuk present hihi so aku pun merelakan diri nak present minggu ni..tensen gak la..bila dalam otak ni tetiba ja banyak benda nak pikir..patutnya kena present hari isnin tapi memandangkan aku pun busy dgn interview msft,ady pun bz ngan kelas jepun dia so kami pun tunda jadi hari khamis..alhamdulilah berjalan lancar..ni memang the best clinical ever la..doktor tu memang baik sangat..banyak sangat aku dah blaja..bertambah2 minat aku nak jadi doktor sakit puan hohoho tah la tu impian je..insyALLAH kalu ada rezki ada la..clerk patient tu best..patient tu sangat cooperate and baik sangat tu..patient tu pangkat adik je ngan aku tapi dah kawin+nak ada anak lagi..terkezut pada awalnya tapi memang muka dia nampak budak2 lagi..teenager pregnancy..bagi aku terlalu teenager..doktor cakap teenager pregnancy high risk tuk dapat hypertension waktu pregnancy..hopefully patient aku selamt la..dia tu comel sangat..pangkat adik kan..

memang di saat rasa banyak snagat benda mencengkan diriku rasa betul2 nak balik rumah hohoho bersabarlah la ain..ckit je lagi..

ok nak cta lagi..tadi aku buka posa kat luar..sebabnya selalunya aku ngan aida lebih gemar bukak posa kat surau,senang boleh sambung solat terawih trus..memandangkan ari ni surau takda majlis berbuka so kami beramai-ramai buka posa kat chim chum..chim chum ni tempatnya ala2 steamboat..mostly budak usmkk memang kenal sangat la tempat ni(aku rasa la..btul kan????) kami g pas solat terawih sbb nak g waktu buka posa tu takut ramai orang sangat..kat bawah ni ada gambar2 g sana (^_^)

ni lah antara wajah2 yang g.yang tgh tangkap gambar tu narimah..kredit tuk narimah =)




kami sempat gak sambut birtday cik wan iliana kat sana..belated birthday dah pun..birthday 8/8/09 tapi masa tu semua org tgh bz ngan cfcs+pembatalan cfcs+balik umah jadi tak sempat buat celebration pn..juz wish je waktu tu..so ni qhada balik la..(^_^)


akhirnya..........



masa kat ctu sempat fon adikku irfan..sbb rasa rindu sgt kat umah huhuhu
setiap kali g chim chum mesti ingat kat famili..sbb rasa teringin sangat nak bawa diorang makan kat ctu sbb steamboat kat png mahal dan cam tak best sgt(pada pendapat aku la)..jadi teringin nak bawa diorg g chim chum tu tapi tak berkesempatan lagi..takpa2 ain sabrina ada lebih kurang 3 tahun lagi kat cni..ada masa lagi tu (-_-)
bila fon si irfan tu dia kata da kat kuala kangsar(kat kg abah)..masa tu memang rasa betul2 homesick..kalu boleh nak fly je balik umah waktu tu huhu tapi apakan daya..terpaksa menyabarkan hati hingga raya..huhuhu..napa ain sabrina homesick sangat nih???mgkin sbb bnyak kerja menimbun..hari ni dari pagi aku abiskan masa buat case report still tak abis2..baru 1/3 siap tu ish2 lambat betul ain sabrina berkeja..

ok la tu je updated dari aku hoho cam org penting je bunyinya..k la adios dulu..nak kena bangun awal nih..k wslm..

4 pengomen:

izzahsakinah

betul betul. masa serabut banyak keje menimbun memang sangat nak balik rumah. huu.

dugaan dan cabaran dalam belajar lah kot eh.
^______^

p/s hoho. lama tak tinggal jejak kat sini. baca je diam2. huehue. Ain, selamat berpuasa. Ramadhan Kareem ~

zahirah ardy

aku dah lapar gils da la tak sahur hari ni arghhhhh~

a.s.m.a

izzahsakinah: selamat berpuasa tuk nad gak (^_^)
ain dah taktau la nad pnya web blog nad..dah tukar ye???pa ye yg baru pnya???

zack: sabar2..adakah dgn tgk blok aku mnyebabkan ko makin lapar??? (^_^)

izzahsakinah

huehue. orang tukar link ^___^

http://izzahsakinah.blogspot.com


ainsabrina mencabar dirinya sendiri.
Related Posts with Thumbnails