Saturday, June 18, 2011

2nd day as Korean : Nami Island


24th May 2011

Nami Island, itu destinasi kami pagi itu .

pintu masuk depan


Nami island ??
Tempat apakah itu?




Yes, this is the shooting place of winter sonata series
Few pictures kami cuba meniru sceen di atas ^^



 
Jadi ke??? Haha lawak je bila tengok gambar ni balik..
Tu je hero yang ada, terpaksa la buat scene dengan dia jgak..haha mianhe (sorry) nik ^^

Nami island ini adalah pulau buatan yang seakan2 daun terapung di atas air.

peta nami island



Untuk ke Nami Island, kita perlu naik feri ke sana .
Ini ferinya  : 


 
Apa yang ada di Nami Island ni?
Di Nami Island ada banyak sangat garden dengan pelbagai nama dan banyak laluan pokok2.

Central Korean Pine Tree lane

White Birch Lane

hwaseokjeong Bonsai Garden

Baekpungmilwon Garden

Hampyeong Garden


Ada apa lagi ??




Ni tempat yang dinamakan 1st kiss bridge . kat situ ada patung salji buatan- just illustratekan patung salji yang hero&heroin winter sonata pernah buat dalam cita winter sonata.

 
Kat situ juga ada unicef hall yang ada poster besar won bin ^^ + ada playground unicef



Dekat2 Unicef Hall ada toilet yang agak menarik
Jadi saya ambik gambar, nak tunjuk pada korang semua






Tu muka depan toilart(toilet+art) tu..masuk2 je ada papan yang menempatkan beberapa kertas macam ad tulis something..tak pasti ucapan ka kata2 semangat ka sbb tulis dalam bahasa korea kan..macam la aku paham hoho

Dan lagi satu yang agak menarik, berhampiran dengan unicef playground ada macam menara buku..
Ni gambarnya :




Belakang saya tu semuanya buku.

Nami island ni sangat famous disebabkan winter sonata.
Disebabkan itu nami island siap ada statue hero heroin cita tu lagi




Siap ada basikal yang digunakan untuk pengambaran cita itu.



Dan lastly ada ini – 


 
Di galeri ni ada banyak2 gambar scene winter sonata

flying kiss <3

 
Seriously nami island ni sangat besar . memang penat kaki berjalan. Last2 masa nak pusing balik ke tempat untuk naik feri balik , kami ambil train je.
Ye di nami island tu ada train , ada jugak electric tour car dan lastly ada bicycle .




Tu je tempat2 yang kami berjaya jejaki di Nami Island..Ada banyak tempat tak ter’jejak’ sbb dah penat sgt..

My suggestion : Nami Island is one of must go place in Korea..seriously tempatnya sangat cantik dan nyaman. It will be good if Malaysia have a place like Nami Island. 


Ada yang tertanya macamana nak g Nami island ni? The cost in and out? Tips at Nami Island?
I will share more about nami island in the post after this.

That’s all for today.

Wasalam.




9 pengomen:

~NieZa~

fuhh~ bestnya..tringin nak p..@.@

senyumSOYA

best nya dapat p korea!! jeles..duit x da..heheheh

ghab van hal

wah. bile la turn saya pulak nak pegi sane..nice travelouge..:)

Fatin Sakura

bestnyewww ...:)

Doctor on Duty- Siti Soleha

tergelak tengok gambar atas sekali..sebab kalo orang yang tak tahu
mesti ramai ingat gi korea honeymoon..haha

beshnya pergi sana!!! bila la dapat gi sana..huhu

a.s.m.a

nieza : tu la..saya pun rasa nak g lagi ^^

senyum soya : ala saya pun student lagi, takda duit jgak tp yang kami g ni, mmg budget betul la..

ghab van hal : thanks..mmg best pun !!!

fatin sakura : best2 !!!

kak sol : haha ye eh? skandal betul gambar tu..mmg ada niat nak g honeymoon sana tapi ngan org lain la hikhik

Doctor on Holiday- Siti Soleha

skandal gile gambar tue..haha..orang lain?? sapa tu??hehe

a.s.m.a

haha takda calon lagi la kak sol..ingat nak cari org korea je sng ckit nak honeymoon sana nnti haha bnyi cam senang je ^^

Sinarislamik

wah...mcm best je...trase nk g korea lak....


ainsabrina mencabar dirinya sendiri.
Related Posts with Thumbnails