Friday, May 23, 2008

"NAK JADI DOKTOR KE PHOTOGRAPHER NI???"


“Nak jadi doctor ke photographer ni???”


Itulah soklan yg kuar dr mulut mak teh aku bila dia tgk aku asyik ambil gambar ms cti kat Cameron ari tu..soklan ke tu atau lebih kepada penyataan..aku hnya gelak je masa tu..and pastu aku jawab “sejak kebelakangan ni je minat ambil gambar sejak bukak blog..ain memang suka menulis pn”..mak teh aku senyum mengangguk..dulu masa aku duk umah dia aku pnh antar esei untuk hari merdeka dia yang tolong taipkan jadi dia mmg tau aku suka menulis..hehehe mmg best menulis ni..dulu pernah la aku cita-cita nak jadi penulis novel tp still ms tu my priority ms tu still nak jadi doc..cita-cita dari kecil la katakan alhamdulilah tercapai gak tapi still minat menulis tu tak luntur..

Berbalik pasal ambil gambar kebelakangan ni macam minat la ambik2 gambar ni.banyak gambar yg ambil sebenarnya tapi takda la semua ditayangkan kat blog pn.ye la for this blog malas la nak letak gambar2 comel aku(ceh perasan comel lak..hehehe) atas dasar keselamatan so setiap gambar yg aku ambil perlu ditapis-tapis jadi tak semua gambar la ada..ambil banyak tp tayang sikit ja..jadi disebabkan minat baru ni adala impian nak beli kamera digital last2 aku bli hp baru k660i ada kamera n mp3..pueh ati den..nak mp3 ngan kamera digital sgt last2 bli hp yg ada dua2..mmg pueh la..hehehe jd mmg g Cameron tu pueh ambik gmbar je la ngan hp baru hehehe

Ari tu masa tengah cari buku nota kosong nak tulis plan utk pameran convex,tgh2 cari aku jumpa la beberapa buku yang aku wat untuk tulis draf novel and cerpen ms dulu2(cam lama sgt je adala masa sek menengah dulu la)..bila baca balik rasa seronok pn ada rasa nak tergelak pn ada gak..bila baca ada juga terlintas ada bakat jugak aku ni (ceh perasan lagi hehehe) tp serius ada bakat la juz aku tak antar g mana2 produksi je..tp bila baca aku terasa aku masa dulu memang kuat berangan rupanya hehehehe patutla spm kantoi ceh terbuka jugak kisah sedih spmku..takpa la cerita lama at least aku dah capai cita-cita aku nak masuk medic so ‘keep moving forward’ –pinjam kata-kata dari cerita meet the robinson(cita kartun-best!!!) until I become doctor ain Sabrina…I can do it..

berbalik pasal menulis bukan nak kata la tp kata gak mmg drpd bacaan aku mmg ada bakat nak tulis tp bila baca cerita2 yg aku dah tulis kebanyakkan cerita tu out from ad-din kita…hmmm napa aku cakap camtu..cerita2 aku kebanyakkannya love story and of course cerita tu aku pasti wat hero n heroin kapel or takpn yg bek ckit msg2 ja or pandang ja tp tak kapel yg salah dicc agama..kapel is wrong no matter what..kapel islamik ka..tu istilah yg tak wujud dalam islam..yg ada hanyalah hubungan suami isteri yg sah di sisi agama..takda istilah kapel pn dalam islam..nntila aku wat artikel pasal kapel lak ye..jadi aku dah takda minat nak tulis love story..dah la salah..cam bg dakwah salah lak kat pembaca psl hubungan antara laki dan perempuan..and lagi satu love story bagi kita banyak berangan lebih2 lagi kepada penulisnya..of course la kena berangan dulu sebelum tulis kan..kalu nak tulis love islamik aku ngaku secara jujurnya aku tak terer sebab aku akui cintaku pada tuhan masih lemah untuk dijadikan panduan pada org lain..Ya ALLAH ampunilah dosa hambamu yg lemah ni,timbulkan rasa cinta dihatiku padaMU melebihi rasa cintaku pada makhluk2MU..amin..

jadi sekarang aku hamburkan minat aku kat blog ni la..sian blog ni jd mangsa hehehe di kesempatan ni aku ucapkan tima kasih bebanyak la kepada sesiapa yg sudi membaca blog aku yg aku suka tulih merepek tak tentu pasal ni..moga korang dapat input gak sedikit sebanyak...

tapi daripada komen2 aku kat atas pasal love story takdala aku benci or boikot love story..tak aku tak boikot sama skali..aku hnya tak nak tulis dah cta2 love story tp inysALLAH aku still baca love2 story lebih2 lagi Islamic love story..best Islamic love story ni..cita2 dia wat kita lebih dekat kepada pencipta kita..insyALLAH..but aku still baca buku love story yg tak islamik lagi..baca je la jgn berangan lebih2 cam kita lak watak heroin dalam cita tu..parah jadinya..baca and kita pikir sendirilah baik buruk dalam cerita tu… yang baik kita jadikan teladan yang buruk kita jadikan sempadan..itu je la sekian wat kali ini…wslm..

2 pengomen:

haziQah

salam doctor ;)
nk bg cdangan..
since doctor ada bakatmnulis
y not tulis la cerpenn kt ur blog?
;)

a.s.m.a

thanks 4 that suggestion..
mmg ada tulis tp takda la siar kat mn2 pn..


ainsabrina mencabar dirinya sendiri.
Related Posts with Thumbnails