Saturday, July 11, 2009

PROGRAM SENIOR-JUNIOR AIGS

ASSALAMUALAIKUM..

dah seminggu aku menjalani kehidupan sebagai student usm kembali..haha back to kelantan huhu masuk sem baru and menjadi senior satu pangkat lagi(jadi bebudak 3rd year la pulak..)..masa hari 1st lecture dapat jadual+++ dan tak lupa dapat nametag..

haha cam tak caya ja ada nombor 3 kat belakang tu..


di saat kekadang aku rasa tak caya aku nak jadi doktor nih and rasa dah tak larat nak jadi medical student,nombor 3 tu seakan pembakar semangat pulak...kata2 semangat yang berbunyi gini "ko dah masuk tahun 3 ain,lagi ckit je nak abis". walaupun kata semangat tu lebih kurang penipu gak hihi kenapa aku kata penipu???sbbnya bila masa 4th yr and 5th yr(thn klinikal tu) lagi byk dugaan aku..and bila dah graduate jadi houseman(saat yang paling ditakuti setiap doktor&medical student) lagi la byk2 dugaan..pastu jadi doktor pulak,lagi byk tanggungjwb dan dugaan..salah sikit dah boleh bunuh orang..kalu masuk bab peguam2 tak pasal2 kna saman lak..so ksimpulan bila dah masuk medical school terimalah dugaan itu dengan redanya hahaha nasihat yang tak mebina sgt kan..cam nak menakutkan org pulak..hihi takpa2 buat adik2 yang nak ambik medic ala ambik je hihihi tapi 1st mesti minat la kalu tak minat susah gak nak through dugaan2 nih..susahnya banyak tapi seronok pun ada..don't worry be happy..

dah la..merepek jah..aku sbnarnya nak post pasal program senior-junior kat sekolah aku masa cti ari tu..best la walaupun kejap je aku join sbb petang aku terpaksa bergegas ke KL ngan mamaku..sedey gak tggal bebudak tu..ok let see the pic..


sekolah yang ku ingati selalu




sesi sembelih ayam hihi sempena program ibadah


ni lah antara senior2 yang datang..gambar diambil masa tengah try modul no2..buat puzzle


puzzle yang telah berjaya siap disusun..(^_^)


student form 5(ada 85 orang ja)..diorang ni form 1 masa aku form 5..haha terasa tua diriku bila jumpa diorang balik..tak sangka diorang ingat aku lagi (huhu terharu)..


antara yang hadir :aimi,tikah,kak awatif(my senior kat usm gak) ngan kak fidz


che asbah si muka merah pun ada (^_^)..kat belakang tu ada nampak kak suraya..


video yang kami tnjukkan untuk adik2 kami..video man without limb..betul2 memberi semangat..


adik2 khusyuk memberi perhatian pada video yang ditayangkan..


kesimpulannya seronok la ada program ni..at least ada alasan nak melawat sekolah..jumpa cikgu2..jumpa adik2..beri semangat kat diorang..walaupun aku sempat luangkan masa kejap je ngan diorang dan ngan sahabat2&senior2,pertemuan tu memberi makna buat diorang dan buat aku sendii..bila sembang ngan senior aku sorang ni medical student kat australia aku terasa naik semangat ckit..hihi aku pun lemah semangat gak..moga2 program ni leh wat lagi pas ni..so buat ex-almashoorian yang lain,mari kita bangunkan dan aktifkan alumni kita..chayo!!!

4 pengomen:

..........

hope sgt program lps nie dpt join...sorry x dpt join hari tu...sorry sgt

a.s.m.a

takpa..tau anis takleh balik png..don't worry..kelas lg pnting drpd prog2 ni..prog2 ni nnti ada lg..nnti klu ada ksmpatan kta g ye.. (^_^)

alphabetablocker

aiseh..best nya..nk itut jg. tp xle..jauh~ huhuhu
xpe2 nti i`allah kay nk gi jg jd fasi kt sna. buat bakti skit utk sek tercinta!!!! (wow,smngtnya ak nih)=)

a.s.m.a

ala nnti2 alumni kta nak wat prog lagi..yg tak leh join ari tu,leh join lagi pasni.. (^_^)


ainsabrina mencabar dirinya sendiri.
Related Posts with Thumbnails