Saturday, June 13, 2009

ANGAU????

assalamualaikum..

i'm home rite now..after 2 weeks of hardworking for skspm..and b4 'hari kejadian'(that always been said by amin,our ketua fasilitator),i'm busy with exams..ya that frustrated exam..just CANNOT WAIT to know the result hahaha

SKSPM...i'm in angau with skspm..hahaha angau overboard..before 'hari kejadian' and waktu 'hari kejadian' rasa tak sabar-sabar je nak balik rumah.. but masa akhir2 start masa malam perasmian penutup dah rasa aura nak abis skspm tu..baru terasa cam tak nak abis skspm ni sbb best sgt!!

.........topi skpm yang dah aku gantung kat bilik aku.........



but stiap yang bermula pasti ada akhirnya..
aku slalu camni..ari tu angau overboard tuk program usm-unimas smpai termimpi-mimpi hoho skrang ni skspm pulak hihi tunggu program seterusnya lak aku nak angau..hihi bila sesuatu program tu smua orang berkerjasama and make that program menjadi it will be the best moment ever..setuju tak ngan pendapat aku nih??? ni pendapat je tah betul ke tak..

let story a bit about skspm..
SKSPM stand for "seminar kecemerlangan SPM"
for this program i become ajk penajaan(ye kerja mintak duit je and cri duit) merangkap fasi(again and again but still love it) and lastly benda yang tak disangka-sangka naqibah(tah camna la boleh terpilih..ni mesti sbb stok dah takda orang sangat smpaikan aku yang tak berapa alim ni terpilih hihihi)

pre-seminar its more to penajaan punya kerja+latihan fasi..we tried all the modul to ourself 1st b4 we tried it to students. ada gmbar kat bwh ni yang berlaku during pre-seminar

ni waktu latihan fasi dimana kami try satu modul yang kami namakan sebagai business minded dimana student diberikan kad manila,straw dan bebrapa bahan lain dan diorang dikehendaki mecipta satu barang and try to sell it to facilitator..yang gambar bwh ni adalah trial yang kami lakukan antara kami fasilitator sendiri..yang ada 2 orang kat meja tu that is amin and iqbal bertindak sebgai juri..



during seminar its more to fasi la...still ada kerja penajaan like beli barang tuk wat dadih..aku memang berkerja sambilan tuk beli barang+++ kerja2 yang bersangkutan dengan kereta nih..and bcoz of that aku bukan saja mnjadi ajk penajaan tapi juga merangkap ajk kebajikan+ajk peserta+++ or should be said i be ajk tugas-tugas khas..serbaguna hahaha

ok proceed to fasilitator..aku memang sangatlah suka menjadi fasi and that's why aku join skspm and seriously aku memang tak rasa menyesal pun wlaupun aku dah korbankan cuti berharga aku..frankly at 1st ada bibit2 rasa menyesal tu but overall after through skspm for sure it will be one of my best moment ever..pengalaman fasi aku paling best waktu jadi fasi kat matrik so this skspm take the 2nd place after fasi matrik la hihihi sori this skspm cannot lawan my moment jadi fasi matrik hihihi

bawah ni aku postkan beberapa gambar..nak cta panjang tak habis post nih..

sesi business minded..

ni group aku wat roket..


group ni lak wat kapal..



group ni lak wat digital watch yang fuctionnya bagi aku ala-ala versi laptop+hp..


group ni wat piramid yang boleh letak barang gitu lah..



lagi satu group aku tak sempat nak ambil gambar..hihi lagi satu group buat laptop yang leh slide..cantik la..
buat barangnya siang..malam nye kami ada sesi business minded ke2 dimana student2 dikehendaki promote barang diorang..

sesi promote dan jual beli..



ni la groupnya yang wat laptop slide yang cita kat atas..

then the last modul ada modul nikmat oh nikmat..dimana dlm satu group ada orang buta+orang bisu+orang yang takleh guna tangan..so diorang kena bekerjasama tuk membuat bekas telur supaya telur tak pecah..modul ni bagi aku sangat menjadi sbb ada satu student dalam group aku ni sangatlah pasif..susah sgt nak bersuara..then dalam modul ni dia jadi orang yang bagi arahan(yang memang sengaja diplan dlm modul ji utk bagi oarang yang bagi arahan pada student yang pasif) and that make him active..so kesimpulannya modul ni mencapai objektif yang dicapai..so tahniah wat madihah and ain syafiah yang wat modul ni..bawah ni ada beberapa gmbar yang diambil dari modul ni..

ni group aku..3 orang jadi si buta,2 orang student laki tu jadi orang yang takleh mengunakan tangan and they have to give order that they got from orang yang bisu that is 4 orang lagi ahli kumpulan diorang..modul ni betul2 mnguji kejersama diorang


sesi menguji ketahanan telur dimana telur tu di baling ke bawah..


then,malam perasmian penutup..

for this big event,fasilitator team has to present a pentomin..and me as fasi also participate..aku tak pasal-pasal memgang watak laila..iaitu kawan heroin dan watak aku agak cam gedik+budak gangster sekolah hahaha masa dapat watak tu cuak gak aku..dah la aku jadi naqibah pastu nak berlakon watak camtu lak..terkejut adik2 usrah aku nanti hihi but just be positive minded..itu just lakonan je kan..hihihi tapi tak sangka menjai gak lakonan aku..hahaha ada bakat tu..yo la tu..berlakon camtu ok la berlakon sedih fail aku..

ni gambar masa berlatih lakonan kat bilik gerakan..


2 gambar bawah ni memang betul2 diambik di stage masa lakonan berlansung yang dijadikan sebagai babak penutup untuk pentomin kami..

dari kanan..wan yang memagang watak sbg hakim,mira memagang watak heroin bernama melissa,aku,then fatihah yang memegang watak stephanie

paling kanan amirul asyraf ang memegang watak sbg azman..


ni pulak gambar2 yang diambil selepas majlis penutup..sesi bergambar dengan sepuas-puasnya..






then at the last day ada sesi sukaneka..ni la masanya pabila fasi dan exco pun berlagak cam budak2..hahaha






berlari dalam guni..


main cari gula2 dalam tepung..


ni hasilnya bermain..ada mekap tepung di muka (^_^)


main tarik upih..


main musang berjangut


sesi tarik tali versi lelaki..fasi+student vs exco




sesi tarik tali versi perempuan..fasi+student vs exco
1st time main tarik tali hoho sakit tangan tul..unfortunately and precdictable=kalah hahhaha




THAT'S ALL...banyak je yang boleh dctakan tapi aku pn tak larat nak cta and korang pn nanti tak larat nak baca..so that's all from me..memabalas dendam dah lama tak update blog ni..hihi overall skspm best and will be moment that will not be forgotten..wslm..

9 pengomen:

izzahsakinah

Kan kan. Dah dekat2 habis program baru rasa macam alamak, habis dahla~. Syahdu semacam je masa last semua gather dalam dewan lepas sukaneka tu. Huu.
Okek Ain. Sangat seronok jugak dapat join SKSPM. Kenal ramai orang. Kenal Ain jugak. Hehe ^-^

p/s Ni baru reti nak tinggal komen. Selama ni silent reader saje ;)

a.s.m.a

hihi silent reader bnyinya cam pengintip bersiri lak..hihi
betul2 rindu sgt ngan skspm skrang ni..lebih2 cousin ain sorang ni peminat wonderpet asyik2 duk ulang "apa yg penting????..kerjasama" lagi la wat teringat kat skspm je hihihi

izzahsakinah™

Tidaklah pengintip. Baca senyap2 je. Heheh.
Ain, amik link blog eh. Letak kat blog kami. Dah letak pun ^---^

a.s.m.a

bila dah baca blog br tau nadia rupanya..ain ingatkan zunaizah hicom skspm pd mulanya..ye la dah nama samarannya izzahsakinah jd fikir2 nama btul2 msti ada izzah gak..ain pn nk ambik link blog nadia letakkan kat blog ain ye..nak ain letakkan nadia ke izzahsakinah ni???

wordsmith

salam. wah wahh.. gamba aku dua je kee? ahhaha

aku duk scroll dari tadi. takpe2. janji ade :)
ekeke.

Thx ain. Byk sgt kau tolong kami masa skspm tu.
Dan mintak maaf byk2, sbb slalu nyusahkan. Hihi!

-ainghaz

izzahsakinah

:p

Mana-mana pun boleh. Tak kisah. Okek saje

izzahsakinah™

Ain, nanti amik tag eh. Hehe :]

Cyberzwan

wei mak cik..hoho
suka ko ek?
hoho..bagusla..aku pon tumpang gumbira korang enjoy dengan skspm..

ni nak ucapkan terima kasihla tolong sama2 menjayakan skspm..
soryla..kalau ada banyak nyusahkan korunk..exco penajaan..
hoho..

p/s: gambar pengarahnya xde ek? xper..xper..

a.s.m.a

eh apa kes rmai2 tima kasih..mcm byk je jasa aku..aku mn ada wat pa2 sgt pn..hoho
aku p nak ucap tima kasih gak la..tima kasih pada pengarah kta encik hazwan (^_^) kerana berjaya akhirnya program skspm nih..
tima kasih jugak pada pengarah drama pendek trigger,cik ain syafiah..(^_^)
to tuk wan(hazwan): gambar ko dah slalu sgt masuk blog aku sblm ni hoho jadi kali ni malas dah nak upload gambar ko..
to nadia aka izzahsakinah: ala kena jawab tag ke..insyALLAH ain akan cuba..


ainsabrina mencabar dirinya sendiri.
Related Posts with Thumbnails