Saturday, January 7, 2012

Jaga Hati

assalamualaikum..


started district posting -
so most of the time will be at Pasir Mas.

overall : so-so
seronok pun ada , rasa macam duk dorm masa zaman asrama dulu , share 1 bilik 10 orang.
dalam masa yang sama , mesti la ada pro and cons jugak kan..
bila dah ramai2 camtu , asyik main je (>_<)
final is coming but still macam org x sedar diri nak exam je gamaknya..

hari ni full with motivational + informative talk regarding HO life --> lalu tiba2 ainsabrina rasa cuak, baru sedar nak exam *haha*

ok not funny !!!
just few months to go , but still not fulfill the HO criteria.
camana ni ???  *mood cuak*

berleter panjang2 dekat atas ni ,
bukan tu sebenarnya ainsabrina nak bercakap.

nak cakap pasal ni sebenarnya....



yah , that's it ---> hati @ heart (or should we call it as liver ?? )


Sesungguhnya dalam diri manusia itu ada seketul daging. Jika daging itu baik, maka baik lah seluruh anggota badannya tetapi seandainya daging itu rosak dan kotor, maka kotor dan rosaklah seluruh anggota badannya. Daging yang dimaksudkan ini adalah HATI.”(Riwayat Bukhari dan Muslim daripada Nu’man bin Basyir)

selalukan dengar ayat atas ni??

yes hati !!
it makes that guy bad or good.
devil or angel.



azam ainsabrina tahun ni : nak jaga hati !!

saya percaya bila hati terjaga , benda yang lain akan terjaga.

malas nak berleter.

just nak kongsi ni :


Jaga hati!

Ya, jaga hati!


Sebab hati yang keruh, sebab hati yang dicemari, sebab hati yang dikasari, sebab hati yang dicalari,

akan merasai kesakitan, kelesuan, kelemahan, tidak bermaya.
Dan jika dibiarkan terus dicalari, khuatir akan terus rosak.

Wahai Allah Tuhan Yang Maha Berkuasa Memiliki hati kami, bersihkan hati kami, sihatkanlah hati kami dengan kesuburan ingatan pada-Mu.

Ingat, pertemuan kita dengan Allah nanti adalah dengan hati yang sejahtera, hati yang sihat! 



got it from here  



ni tingkatan dosa yang perlu kita elak dari ia jatuh terlalu jauh..




di tahap manakah kita ??
*risau memikirkan diri sendiri yang lari jauh , kurang menjaga hati *



anyway , yang lepas biarkan ia berlalu , masa depan kita perlu bertindak.

lakukan perubahan !!

do it before it tooo late !




let's renovate , renew and protect it --> our heart !!

ainsabrina mencabar dirinya sendiri.
Related Posts with Thumbnails