Sunday, December 13, 2009

ME=CINDERELLA

ASSALAMUALAIKUM..

me as Cinderella..
haha right...whY??it is bcoz of i hve met my so-call prince charming??
haha..not yet..

gini alkisahnya..

tadi sdap2 aku brada di bilik..berehat2..tanpa ku sedar sesuatu berlaku di luar bilikku..
jeng2..jeng2.. (^_^)
ada org ketuk pintu bilik..
"tok..tok..tok.."
pintu bilik di buka..
rupanya cik nana,jiran bilikku..

"ain..ko patut tengok kat luar ni??aku rasa........"

guess what happen????
guess
guess
guess

biar aku habiskan ayat nana ye...

"aku rasa kucing kencing kat kasut ko.."

aku terpaku,terkedu,ter...dll la..
"what????????"

dalam otak aku dah macam gunung berapi nak meletus..
macam2 fikir..
"kasut baru tu.."
"aku nak pakai kasut pa g meeting CFCS petang ni"
"nak kena beli kasut lain ka..duit dah ciput"
"haaa geramnyaaaaaaaaaaaaaaaa"

then my title as cinderella came..


membasuh kasut hitam baruku..huhu
then fikiran rational came:
-baikla ckit je kenanya..kat tapak je..
-baiklah kencing..bukan *tut*
-baiklah kucing..bukan anjing or **** jenuh nak cari air tanah pulak..
-baiklah aku tak nampak kucing tu,kalu x ****** dia..(yg hujung ni tak brapa rasional)

then,membasuh halaman depan bilikku..
masa ni dah macam betul2 cinderella dah..
"gosok..jangan tak gosok..gosok..sampai berkilat..gosok" *diirigi lagu kump spider..

haha then the laugh came at last..

teringat ada satu watak kucing jahat dalam Cinderella nama Lucifer
ni gambar masa dia sengaja kotorkan selepas cinderella siap menyapu..


memang geram sgt masa tu..dah lama dah kes ni tak berlaku..
memang slalu dah bilik ni jadi mangsa 'pembuangan barang2 tak diperlukan' tu lalu me and aida(my rmate) ambik tndakan simpan kasut dlm bilik except kasut toilet..tah cmna tghari td aku malas nak masukkan kasut dlm bilik sbb fikir kul 2.30 nak kuar g meeting CFCS pulak,kes ni kembali berulang..geramnya..
ok but rite now dah cool down ckit..namun ingin aku isytiharkan hari ni hari sakit hati aku pada kucing..huhu sangat sakit hati...
dah la tu..dah terlebih luah dah ni..
k g dulu..wslm...

1 pengomen:

Robiatul Aidawiyah Mohd Zaki

we hate kucing! we hate kucing!!
nak kne wat rapat umum nih..
"anti-kucing"
hohoh..sian rumateku nih..


ainsabrina mencabar dirinya sendiri.
Related Posts with Thumbnails